ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

24.11.2009, 19:30 18

1. Conducerea PNL a decis sa il sustina pe Mircea Geoanain turul doi. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat,marti, ca PNL a decis sa il sustina pe liderul PSD Mircea Geoana inal doilea tur al alegerilor prezidentiale, daca se va negocia sisemna un acord bazat pe principii liberale. Reprezentantii celordoua partide au demarat negocierile pentru persoanele care ar puteaforma un eventual guvern viitor.

2. Tiriac confirma exitul din importul Mercedes-BenzRomania. Grupul Tiriac si Daimler AG au semnat vineri, 13noiembrie, un acord prin care grupul german preia participatia de49% detinuta de Ion Tiriac la importatorul Mercedes-Benz, unbusiness de 400 mil. euro anual. Anuntul oficial confirmainformatiile publicate la sfarsitul saptamanii trecute de ZF.

3. Fondurile de pensii private ING si Allianz-Tiriac nuvor mai primi clienti noi din repartizarea aleatorie.Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) cu o cota depiata de peste 20% vor fi excluse timp de doi ani de larepartizarea aleatorie a participantilor, potrivit unui nou actnormativ al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP), care intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. In prezent,fondurile de pensii cu cote de piata de peste 20% sunt ING siAllianz-Tiriac. La repartizarea aleatorie ajung angajatii care intermen de patru luni de la obtinerea primului loc de munca nu si-auales fondul de pensii private la care vor sa contribuie.

4. Cel mai ieftin euro din ultimele 7 saptamani: CursulBNR scade la 4,2648 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei(BNR) a anuntat pentru marti un curs de referinta de 4,2648lei/euro, in scadere cu 1,61 bani fata de cursul anuntat luni, celmai redus nivel din ultimele sapte saptamani.

5. Statul cheltuieste 150 mil. euro pe an pe comunicatiimobile. Cheltuielile inregistrate anual de toateinstitutiile si agentiile publice din Romania cu serviciile decomunicatii mobile se ridica anual la 150 de milioane de euro, adeclarat, in cadrul unei conferinte, Marcel Opris, directorulServiciului de Telecomunicatii Speciale (STS). "Peste 150 demilioane de euro sunt platiti de stat pe an pentru comunicatiimobile sub diverse forme", a spus Opris in cadrul unei conferinteorganizate de revista "Comunicatii Mobile. El nu a precizat sursainformatiilor si modalitatea de calcul a sumei prezentate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO