ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

18.02.2010, 20:19 24

1. Finantele au luat 500 de milioane de lei de la banci,la o dobanda de 7,24% pe an. Ministerul de Finante avandut astazi obligatiuni de stat de tip benchmark in valoare de500 mil. lei la un randament mediu de 7,24% pe an, minimul atinsdin septembrie 2007 incoace. Titlurile vandute au scadenta inoctombrie 2011.

Randamentul maxim acceptat de 7,25% pe an, iar cererea totaladin partea celor 13 banci participante la licitatie a fost de 1,67mld. lei. Cea mai recenta licitatie de vanzare de titluri de statde tip benchmark a avut loc pe 21 ianuarie, cand Finantele auimprumutat 500 mil. lei la un randament anual de 8%.

2. CME, proprietarul Pro Tv, cumpara liderul pieteimedia din Bulgaria, pentru 400 milioane dolari. CentralEuropean Media Enterprises (CME), grupul care detine si Pro Tv, aincheiat un acord cu News Corporation privind achizitia grupului deteleviziune bTV din Bulgaria, pentru 400 de milioane de dolari innumerar, a anuntat, joi, compania, citata de Mediafax Business.

Tranzactia include preluarea postului de televiziune comercialabTV, a canalelor prin cablu bTV Cinema si bTV Comedy si oparticipatie de 74% la Radio Company C.J. OOD, care opereaza maimulte posturi de radio.

Suma de 400 de milioane de dolari in numerar poate fi modificatain cazul in care apar schimbari in capitalul de lucru al bTV, fatade nivelul la care a fost convenita tranzactia.

3. Gazprom spune ca Romania este interesata sa participela Southstream. Videanu : Am primit invitatia oficiala de laRusia. Partea romana care a participat miercuri laintalnirea cu delegatia Gazprom a confirmat interesul de aparticipa in proiectul Southstream si a cerut pregatirea unuistudiu de fezabilitate, pentru o posibila conducta care ar treceprin Romania, au declarat reprezentantii companiei ruse.

Totodata, ministrul Economiei, Adrian Videanu a anuntat caRomania a primit invitatia oficiala sa participe la proiectulSouthstream.

Southstream este un proiect de gazoduct initiat de autoritatilede la Moscova, menit sa lege Rusia de Europa de Vest, ocolindUcraina.

4. Misu Negritoiu, ING: In 2009 am dat doar 2.100 decredite de retail. Prima parte a anului a fost "horror".ING Bank Romania, un jucator de top 10 de pe piata locala, infunctie de active, a vandut anul trecut doar 2.100 de credite deretail, desi si-a majorat portofoliul de clienti cu circa 150.000de persoane, pana la 900.000 de clienti, a declarat joi CEO-ulbancii, Misu Negritoiu.

"Prima parte anului a fost horror. De abia in a doua jumatate afost mi bine, iar 80% din clientii care au luat credite au optatpentru produsul - ING de casa noua - ( un credit lansat caalternativ la programul guvernamental Prima Casa - n.red)", a spusNegritoiu.

5. Romtelecom isi reorganizeaza divizia de operatiuni.600 de oameni vor fi concediati. Romtelecom, cel mai mareoperator de telefonie fixa, isi va reorganiza in acest an diviziade Operatiuni - cea mai mare din cadrul companiei, procedura careva duce la concedierea a 600 de oameni, potrivit companiei.

Reducerea posturilor are loc pe fondul presiunilor concurentialede pe piata si a introducerii unor noi tehnologii, care facredundante unele posturi, potrivit reprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO