ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

15.06.2010, 19:15 28

1. Moţiunea de cenzură a fost respinsă deParlament. Guvernul rămâne in funcţie. Moţiunea de cenzurăa cazut la votul din Parlament de marţi, cu 228 de voturi pentru şi197 de voturi împotrivă. Pentru ca motiunea de cenzură sa treacăerau necesare 236 de voturi, respectiv jumătate plus unu dinnumarul total al parlamentarilor. Un număr de 12 parlamentari PD-Lau votat pentru moţiunea de cenzură, printre care se număra TeoTrandafir si Silviu Prigoană.

2. Vlădescu: România are nevoie în 2010 de finanţaretotală de 8-8,5 miliarde euro. Necesarul total definanţare a României în acest an este de 8-8,5 miliarde de euro, adeclarat, marţi, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, careanticipează că veniturile bugetare din primul semestru vor fi subestimări. "La un deficit de până la 7% din PIB, vom avea nevoie de8-8,5 miliarde de euro", a declarat Vlădescu reporterilor, adăugândcă veniturile din prima jumătate a anului vor fi sub aşteptări.

3. Dacia începe distribuirea primelor dividende de lapreluarea de către Renault. În conformitate cu hotărâreaAdunării Generale a Acţionarilor, Automobile Dacia va începe deastăzi, 15 iunie 2010, distribuirea dividendelor pentru anul fiscal2009. Operaţiunea de distribuire va avea loc prin intermediulunităţilor teritoriale ale băncii BRD din întreaga ţară. Valoareabrută a dividendului plătit de Dacia în contul rezultatului pe anul2009 este de 0,0061 lei/acţiune. Din valoarea totală a dividenduluicuvenit fiecărui acţionar se vor reţine impozitul de 16% şicomisionul de 2,5 lei perceput de BRD pentru distribuire.

4. Medicover confirmă că a cumpărat teren şi anunţăinvestiţii de 50 mil. euro. Operatorul de serviciimedicale private Medicover a anunţat astăzi că a cumpărat un terenpe care va construi un spital privat, confirmând informaţiilepublicate recent de Ziarul Financiar. În ediţia de luni, ZF a scriscă grupul a cumpărat terenul de la fondul elen de investiţii GlobalFinance care la rândul îl cumpărase de la Gigi Becali. Investiţiiletotale în spitalul Medicover se vor ridica la 50 mil. euro.

5. Niculae anunţă investiţii de 140 mil. euro laInteragro, în încercarea de a-şi menţine afacerile la nivelulanului trecut. Grupul InterAgro încearcă să se apropie decifra de afaceri de 700 de milioane de euro înregistrată în 2009,după ce în 2008 a avut afaceri de 1,2 miliarde euro, prininvestiţii în agricultură şi în centrale electrice de cogenerare, adeclarat Ioan Niculae, proprietarul grupului. "Dacă în 2008 grupula avut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro, în 2009 a scăzutla circa 700 de milioane de euro. În acest an, sper să ne apropiemde rezultatele de anul trecut", a spus Niculae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO