ZF 24

Cele mai importante evenimente de astazi

30.09.2009, 19:43 21

1. A treia zi: Boc nu da inapoi si asteapta decizia luiBasescu. Premierul Emil Boc i-a intrebat pe ministrii PSD,la finalul sedintei de guvern, daca si-au schimbat punctul devedere privind sprijinul fata de Dan Nica. Ministrul Ilie Sarbu araspuns ca decizia PSD ramane valabila, seful Guvernului replicandca in aceste conditii asteapta decizia lui Basescu.

2. Cele 54 de PUZ-uri n-au trecut de CGMB, ca urmare anumarului insuficient de consilieri. Faimoasele PUZ-uricare trebuiau sa treaca de Consiliul General al MunicipiuluiBucuresti inainte de aparitia unei legi care ar fi facut imposibilatrecerea acestora de CGMB,au intampinat opozitia grupurilor PRM siPSD.

Presedintele sedintei, Calin Murg, a reluat sedinta CGMB, la ora18.00, dupa ce mai devreme aceasta a fost intrerupta ca urmare alipsei consilierilor, insa a declarat-o inchisa dupa 30 de minute,din lipsa majoritatii consilierilor municipalitatii, in sala fiindprezenti doar 23 de consilieri PDL, numar insuficient pentruaprobarea PUZ-urilor.

La reluarea sedintei, Calin Murg a solicitat sa fie facutaprezenta, in urma careia a rezultat un numar de 23 de consilieriPDL prezenti, restul fiind declarati absenti nemotivat.

Dintre cei 25 de consilieri PDL din CGMB, miercuri, au lipsitHoratiu Tica si Roxana Cosma.

3. Nicolaie Hoanta va fi inlocuit la conducerea BanciiCarpatica cu fostul sef al Fortis Bank in Romania.Presedintele - director general al Bancii Comerciale Carpatica(BCC), Nicolaie Hoanta, va fi inlocuit la conducerea institutiei decredit cu Nicolae Surdu, fost director general al sucursalei FortisBank din Romania, conform unor surse din banca.

Sursele citate au adaugat ca la inceputul saptamanii si-aprezentat demisia directorul general adjunct Camelia Aron.

4. Angajatorii au cheltuit anul trecut 625 de euro peluna cu fiecare salariat. Costul mediu lunar al fortei demunca a fost in anul 2008 de 2.296 lei/salariat (625 de euro), increstere cu 25,2% fata de anul precedent. In acelasi timp,cheltuielile orare ale companiilor cu fiecare angajat au fost, inmedie, de 13,32 de lei pe ora, arata o analiza a InstitutuluiNational de Statistica.

Salariul mediu net pe economie a fost anul trecut de 1.309 lei,in crestere cu 25,6% fata de anul precedent.

In anul 2008, numarul mediu al salariatilor a fost de putinpeste 5 mil. persoane, in crestere cu 161.000 de persoane.

5. FMI: Stabilitatea financiara mondiala s-aimbunatatit. Stabilitatea financiara s-a imbunatatit lanivel mondial, in urma masurilor strategice fara precedent si asemnelor de redresare economica, dar riscurile, inclusiv cel deinversare a tendintei pozitive, se mentin la un nivel ridicat,potrivit unui raport al FMI.

Fondul Monetar International estimeaza, in noul raport privindstabilitatea financiara la nivel mondial, ca pierderile generate decriza in intervalul 2007-2010 vor fi de circa 3.

400 de miliarde de dolari, cu 600 de miliarde de dolari mai micicomparativ cu cele prevazute in raportul precedent, din lunaaprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO