ZF 24

Cele mai importante evenimente de astazi

02.12.2009, 20:16 17

1. Boc: Incasarile bugetare in luna noiembrie aratadepasirea pragului critic al crizei economice. Incasarilebugetare in luna noiembrie s-au situat la 12,1 miliarde lei,depasind nivelul consemnat in noiembrie 2008, de 11,9 miliarde lei,evolutie care semnifica depasirea pragului critic al crizeieconomice, a declarat, miercuri, premierul interimar Emil Boc.

El a aratat ca datele privind incasarile au fost prezentate deministrul interimar al Finantelor in sedinta de miercuri aGuvernului.

"Am depasit nivelul critic al crizei economice si pregatimrelansarea economica", a spus Boc.

2. Basescu promulga legea prin care Guvernul demis esteabilitat sa inainteze bugetul pe 2010 catre Parlament.Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea prin careGuvernul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul destat, bugetul asigurarilor sociale, precum si legearesponsabilitatii fiscale.

3. CE a aprobat un ajutor de stat de 57 milioane europentru Ford Romania, cu unele conditii. Comisia Europeana(CE) a aprobat, cu anumite conditii, ajutorul de stat de pana la 57de milioane de euro pe care Romania vrea sa il acorde companieiFord Romania, pentru formarea profesionala a angajatilor fabriciide automobile de la Craiova.

4. 2 decese si 168 de cazuri noi de gripa AH1N1 inultimele 24 de ore. In ultimele 24 de ore s-au inregistratdoua decese din cauza gripei AH1N1 si 168 de cazuri noi deimbolnavire, a anuntat Ministerul Sanatatii. In total in Romania auexistat pana acum 5 decese din cauza gripei AH1N1 si 3.427 deimbolnaviri.

5. Pfizer aduce un nou sef in Romania. Companiaamericana Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume,l-a numit pe Brendan S. O'Brien in pozitia de country managerpentru Romania. El il inlocuieste pe Stanley Mendonca, care si-ainceput mandatul in 2006 si care devine manager pe o regiune dinEuropa Centrala si de Est care cuprinde 16 tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO