ZF 24

Cele mai importante evenimente de astazi

06.01.2010, 19:04 21

1. "Viciul" fast-food-ului va fi platit incepand dinmartie 2010. Taxa pe fast food va fi perceputa incepand culuna martie 2010 si impusa companiilor care produc, importa sauprepara produse tip fast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri,chipsuri, precum si bauturi racoritoare, cuantumul contributieiurmand sa fie stabilit prin negocieri cu firmele respective. Taxava fi platita de toate persoanele juridice care produc, importa sauprepara alimente nerecomandate cu continut crescut de sare,grasimi, zahar si cu aditivi alimentari, iar in aceasta categorievor fi incluse produsele tip fast food, produse depatiserie-cofetarie, snacksuri şi chipsuri, precum si bauturileracoritoare, cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei mineraleimbuteliate si a sucurilor naturale proaspete din fructe silegume.

2. Cel mai asteptat gadget al ultimului an a iesit pepiata: telefonul Nexus One, de la Google, ar putea fi disponibil siin Romania prin Vodafone. Google a lansat primul telefonproiectat si vandut direct de catre companie, Nexus One, model cucare spera sa detronze suprematia iPhone. Nexus One nu poate ficumparat momentan din Romania, insa ar putea ajunge pe piata localaprin intermediul Vodafone, care va distribui terminalul in Europa,conform declaratiilor facute de oficialii motorului de cautare


3. Comunicare a la Radio Erevan la Ministerul de Finante:Continuarea programului Prima Casa nu s-a aprobat! Se va supuneaprobarii! Ministerul de Finante a emis miercuri orectificare la comunicatul transmis in prima parte a zilei,precizand ca mentinerea programului "Prima Casa" va fi supusaaprobarii in sedinta de astazi, si nu a fost aprobata de Executiv,cum a aparut in anuntul initial. "Ministerul Finantelor Publice vasupune abrobarii in sedinta de Guvern de astazi, 6 ianuarie 2010,un proiect de hotarare prin care se propune continuarea acordariide garantii potrivit criteriilor prevazute in legislatia actualapentru achizitionarea locuintelor de catre solicitantii eligibilicare prezinta antecontracte de vanzare-cumparare cu data certa panala 31 ianuarie 2010 inclusiv".

4. Cel mai ieftin euro din ultimele doua saptamani:cursul BNR coboara puternic, la 4,1620 lei/euro. BancaNationala a Romaniei (BNR) a anuntat pentru astazi un curs dereferinta de 4,1620 lei/euro, in coborare cu 4,57 bani fata decursul de referinta anuntat marti. Evolutia puternica a leului afost pusa de o parte din dealeri pe seama desfasurarii uneiimportante majorari de capital, dupa ce Alpha Bank a anuntat recentca planuieste sa isi majoreze capitalul cu 100 milioane euro, iaraustriecii de la Volksbank au indicat ca se pregatesc de o majorarede capital cu 200 milioane euro.

5. Cea mai profitabila actiune bursiera din lume in2009: Dezvoltatorul imobiliar Immoeast, prezent si in Romania, si-asporit valoarea de peste 8 ori. Actiunile dezvoltatoruluiimobiliar austriac Immoeast, prezent si pe piata romaneasca, auavut anul trecut cea mai buna evolutie bursiera din cele 1.656companii ale indicelui mondial MSCI World Index. Titlurile Immoeastau urcat la 3,85 euro la finalul anului 2009, de la 46 de eurocentila finele lui 2008. Indicele MSCI World a avut un avans de 27% inultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO