ZF 24

Cele mai importante ştiri de astăzi

Cele mai importante ştiri de astăzi
05.08.2014, 22:02 190

Cele mai importante ştiri de marţi, 5 august

Unicredit anunţă oficial că a preluat clienţii corporate de la RBS

UniCredit Ţiriac şi RBS România  au anunţat oficial semnarea acordului privind transferul către UniCredit al celor 500 de clienţi corporate ai RBS, o tranzacţie care vizează un portofoliu total de active de 260 mil. euro şi depozite de 315 mil. euro.  Acordul vine după ce anul trecut UniCredit preluase portofoliul de retail al RBS, precum şi angajaţii din divizia de retailMai multe detalii aici.

Guvernul maghiar vrea să naţionalizeze Bombardier MAV

Achiziţionarea MKB Bank de la grupul german BayernLB se pare că a fost doar începutul campaniei de achiziţii majore pentru guvernul maghiar întrucât oficilialităţile din Budapesta au anunţat că intenţionează să naţionalizeze mai multe companii din sectoare strategice printre care şi producătorul ungaro-canadian de locomotive Bombardier MAV şi să achiziţioneze în totalitate participaţia la MVM, cel mai mare producător şi distribuitor maghiar de electricitate , scrie Budapest Business Journal. Mai multe detalii aici.

Banca Transilvania are 4 miliarde de lei în conturi şi se uită după achiziţii

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) are lichidităţi de aproape 4 miliarde de lei în conturi, din profiturile capitalizate în anii trecuţi, şi se uită cu „atenţie şi interes“ la oportunităţile din piaţă. Cel puţin trei bănci sunt scoase la vânzare acum în piaţă: Carpatica, Volksbank şi Crédit Agricole. Mai multe detalii aici.

Un weekend la hotelul lui Gabriel Comănescu costă mai mult decât în Maldive

Hotelul de cinci stele Vega din Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, nu mai are nicio cameră liberă pentru weekendul 15-17 august, iar pentru weekendul următor 22-24 august mai sunt disponibile doar două camere, potrivit site-ului booking.com. Mai multe detalii aici.

Papalekas cumpără cu 18 mil. euro un parc industrial în Timişoara, unde va construi o nouă fabrică pentru Continental

Fondul de investiţii Globalworth Real Estate, fondat şi condus de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord pentru achiziţia parcului industrial Timişoara Airport Park de la compania Invest4SEE, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 18 milioane de euro. Mai multe detalii aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO