ZF 24

Cele mai mari bănci de pe Wall Street au fost de acord că plătească 1,9 mld. dolari, în urma acuzaţiilor privind manipularea pieţei CDS

Cele mai mari bănci de pe Wall Street au fost de acord...

Autor: Anca Dumitrescu

14.09.2015, 12:28 495

Un număr de 12 bănci au acceptat să plătească reclamanţilor 1,87 de miliarde de dolari, instituţiile financiare fiind Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland Group şi UBS Group.

Investigaţiile autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi Statele Unite referitoare la manipularea de către instituţiile financiare a pieţei derivatelor numite credit-default swaps (CDS-uri).

În procesul civil, un grup de investitori acuză băncile, precum şi International Swaps and Derivatives Association şi furnizorul de date Markit Group că s-au asociat pentru a bloca accesul unor companii concurente, inclusiv burse, pe piaţa CDS-urilor.

Piaţa CDS-urilor, care sunt contracte de asigurări pentru riscul de default al datoriilor aflate în posesia investitorilor, este dominată de mult timp de marile bănci.

Procesul trebuie să stabilească dacă băncile şi-au coordonat eforturile pentru a împiedica sau întârzia accesul altor operatori, care doreau ca CDS-urile să fie tranzacţionate pe platforme deschise, unde preţurile ar fi fost mai transparente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO