ZF 24

Cele mai puternice state din lume au pregatit in ultima saptamana 2.000 mld. euro pentru a combate criza

12.10.2008, 14:49 25

Desi  reuniunea G7 de la Washington nu a adus masuri concrete in lupta impotriva crizei, mai multe state din interiorul si din afara grupului au anuntat planuri individuale de actiune, valoarea totala a liniilor de finantare anuntate in ultima saptamana depasind 2.000 de miliarde de euro, scrie Reuters.

Cele mai mari fonduri au fost alocate de Statele Unite, in planul, de acum celebru, de 700 de miliarde de dolari. In Marea Britanie autoritatile au anunţat un sprijin total de 500 miliarde lire sterline (635 miliarde euro), din care 45 de miliarde de euro vor fi folositi maine pentru asigurarea lichditatilor la cele mai mari patru banci din sistemul local.

Autorităţile de la Berlin au pregătit 400 miliarde euro pentru garantarea creditarii interbancare in timp ce Irlanda a oferit garantii pentru depozitele bancare la cele mai importante sase banci ale tarii, in valoare de 400 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO