ZF 24

Marea Britanie si Spania actioneaza pentru salvarea economiilor. UE, inca divizata in privinta solutiilor

08.10.2008, 10:40 17

Pe fondul nesigurantei aratate de liderii europeni privind masurile ce trebuie luate pentru a face fata crizei financiare, Marea Britanie si Spania au intervenit pentru a-si salva economiile, scrie New York Times.

In Marea Britanie, ministrul finantelor Alistair Darling ar putea anunta astazi un program prin care guvernul britanic va arunca pe piata peste 50 miliarde lire sterline (64 miliarde euro), printre bancile care vor beneficia de banii contribuabililor aflandu-se Barclays, Lloyds si Royal Bank of Scotland.

In Spania, unde criza de pe piata imobiliara s-a extins asupra sectorului bancar, primul ministru Jose Luis Rodriguez a anuntat ca va crea un fond de 30 miliarde euro pentru achizitia de active de la bancile spaniole in incercarea de a dezgheta imprumuturile interbancare. Fondul, care ar putea creste la 50 miliarde euro va prelua numai active "sanatoase", nu toxice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO