ZF 24

Cererea de birouri din partea IMM-urilor a crescut cu 14% în primele nouă luni

Mediafax Foto

Mediafax Foto

30.09.2013, 20:28 192

Cererea de spaţii de birouri din partea IMM-urilor a crescut în primele nouă luni cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut şi în continuare cele mai multe firme interesate să închirieze birouri sunt dispuse să plătească până în 11 euro/mp/lună, potrivit Esop. Astfel, în perioada analizată s-a înregistrat un volum de 424.906 mp de cereri de birouri venite din partea IMM-urilor, se arată într-un comunicat al firmei de servicii imobiliare, activă în special pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii.

„În continuare cei mai mulţi clienţi şi-au arătat interesul pentru spaţiile de birouri cu tarife de sub 11 euro/mp/lună, mai exact 54% din volumul total al solicitărilor înregistrate în această perioadă a fost pe segmentul de buget de până în 11 euro/mp/lună“. În ceea ce priveşte tranzacţiile la nivelul companiei Esop Consulting, acestea au consemnat o majorare cu 20% în perioada analizată. „Anul 2013 se remarcă printr-o intensificare a intenţiilor de relocare“, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner al firmei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO