ZF 24

China a devenit al treilea mare producator auto din lume, depasind Germania

China a devenit al treilea mare producator auto din lume, depasind Germania
22.07.2007, 15:18 15

China a inregistrat, in 2006, un avans de 30% al productiei locale de autovehicule, la peste 7 milioane de unitati, ceea ce plaseaza statul asiatic pe locul trei in ierarhia mondiala de profil, depasind Gemania, cu 5,8 milioane de vehicule asamblate, potrivit unui studiu preluat de The Independent.
Productia mondiala de autovehicule s-a plasat la 67 milioane de unitati, in 2006, se arata intr-un studiu realizat de organizatia americana Worldwatch Institute.
SUA au ramas cel mai important producator auto, cu 10,8 milioane de vehicule, urmata de Japonia.
Pe de alta parte, cota detinuta de China este in crestere rapida, iar statul asiatic va deveni un exportator important, in urmatorii patru ani. Cresterea productiei locale este determinata de majorarea cererii interne, acoperita de firme de stat, care formeaza frecvent companii mixte cu principalii producatori internationali.
Piata auto germana isi pierde importanta, la nivel global, a declarat directorul B&D-Forecast, Ferdinand Dudenhoffer. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO