ZF 24

Chinezi trimit cele mai multe SMS-uri, India conduce la tehnologie

12.12.2007, 17:52 18

In 2006, utilizatorii de telefoane mobile din China au trimis 429 miliarde de SMS-uri, asta insemnand aproximativ 967 de SMS-uri pentru fiecare utilizator.

In acelasi an, in India, s-a inregistrat un numar de 150 milioane de noi abonati la telefonia mobila, dublul fata de numarul total de abonati din Marea Britanie (70 milioane).

Conform unui raport al Ofcom, preluat de Reuters, telefoanele mobile au condus cresterea sectorului de comunicatii, 53% din veniturile totale din telecomunicatii fiind inregistrat de providerii de telefonie mobila.

Alte descoperiri ale raportului arata ca Marea Britanie a depasit SUA in privinta numarului de utilizatori de internet de mare viteza (broadband).

In privinta televiziunii, japonezii si americanii petrec cel mai mult timp in fata televizorului, in medie patru ore jumatate, televiziunea de inalta definitie gasindu-se in aproximativ 10% din casele americanilor.

IPTV-ul, televiziunea prin internet, are cel mai mare succes in Franta, cu 1,5 milioane abonati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO