ZF 24

Chiria spatiilor de retail semicentrale va scadea in primele sase luni

19.01.2009, 11:55 21

Chiria spatiilor comerciale stradale din centrul Bucurestiului se va stabiliza in prima jumatate a anului, iar in zonele semicentrale se vor inregistra scaderi ale costului de inchiriere si cresterea gradului de disponibilitate, ca urmare a mutarii chiriasilor in mall-uri, scrie Mediafax, citand DTZ Echinox.
"Retailul stradal se afla in prezent intr-o perioada de stagnare, dupa ce in prima jumatate a anului 2008 cresterile au fost in medie de 15% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007. Stabilizarea s-a produs in a doua jumatate a anului trecut, pe masura ce criza economica internationala s-a facut simtita si la noi. In topul celor mai scumpe zone din Bucuresti se situeaza centrul Capitalei cu accent pe bulevardul Magheru, urmat de Calea Victoriei, inregistrandu-se in 2008 chirii intre 120-150 euro/metru patrat pe luna", se arata intr-un comunicat al companiei de servicii imobiliare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels