ZF 24

Chisu, Egnatia Securities: SIF-urile nu mai sunt actiunile lichide de altadata

27.08.2007, 18:09 9

Prima zi in care indicii Bursei de Valori Bucuresti s-au calculat dupa o noua metodologie a fost una cu noroc pentru investitori care s-au bucurat de cresteri substantiale la nivelul celor mai lichide titluri.

Noul BET, care acum include producatorul de medicamente Biofarm si societate de brokeraj Broker Cluj, a sarit cu peste 2%, cu precadere pe finalul sedintei dupa ce in piata a aparut stirea legata de vanzarea a 75% din grupul Rompetrol catre compania nationala de petrol din Kazahstan in schimbul a 2,7 mld. de dolari. De altfel, Rompetrol Rafinare care a crescut cu peste 14% detine o pondere de 10% in cosul noului indice.

"Societatile de investitii financiare nu mai sunt actiunile lichide de altadata. Daca acum vrei sa cumperi o cantitate mare de titluri SIF Oltenia, spre exemplu, va trebui sa faci compromisuri in ceace priveste pretul. Acealsi lucru se intampla si la cumparare", spune Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities.

Care este explicatia acestei politici, aflati in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO