ZF 24

Citi: Dispozitia si capacitatea BNR de a apara leul nu ar trebui subestimate

14.10.2009, 15:34 16

Dispozitia si capacitatea BNR de a apara leul nu ar trebuisubestimate, avand in vedere nivelul considerabil al rezervelorbancii centrale, considera analistii Citi, care anticipeaza cainstitutia va continua, probabil, sa fie activa pe piata valutarapentru a preveni deprecierea brusca a leului, informeaza Mediafax.

Analistii Citi noteaza ca evenimentele recente din mediulpolitic ar trebui sa exercite presiuni asupra monedei locale.

"In opinia noastra, chiar si fara transa a treia de bani de laFMI, BNR pare sa aiba suficienta putere pentru a stabiliza leul inurmatoarele luni. Avand in vedere faptul ca este improbabil casituatia politica sa se imbunatateasca inainte de inceputul anuluiviitor, leul va ramane sub presiune", se spune intr-un raportCiti.

Analistii bancii cred ca, indiferent de compozitia noului guvernsi de posibila intarziere la acordarea urmatoarei transe de la FMIdupa cea de-a doua revizuire a acordului, exista suficient sprijindin partea partidelor pentru programul economic stabilit impreunacu FMI si Comisia Europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO