ZF 24

Citigroup scapa de executivii de top

09.07.2009, 19:02 14

Citigroup a anuntat inlocuirea CFO-ului bancii, Ned Kelly, la doar patru luni dupa ce acesta a fost numit in functie, ca urmare a incapacitatii acestuia de a readuce compania pe linia de plutire, informeaza Financial Times.

Candva considerat succesorul lui Vikram Pandit la functia de CEO, Kelly va deveni vice-presedinte avand sub supraveghere strategia de fuziuni si achizitii.

Acesta va fi inlocuit de John Gerspach, pana acum Chief accounting officer, intr-un moment in care institutia bancare trebuie sa acorde statului o participatie de 34%, pentru infuziile de fonduri pe care le-a primit.

Plecarea lui Kelly este o victori pentru Sheila Bair, presedintele Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) - autoritatea care asigura depozitele bancare -, care a cerut schimbari majore in top managementul companiei.

Citi a anuntat si plecarea lui Gary Crittenden, predecesorul lui Kelly in calitate de CFO. Si Bill Rhodes, unul dintre executivii de top ai Citi va renunta la functia de sef al operatiunilor Citi in America de Nord, urmand a fi inlocuit de fostul executiv al Merrill Lynch, Eugene McQuade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO