ZF 24

CNVM a suspendat actiunile TMK Resita in vederea delistarii companiei

28.05.2009, 17:13 36

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis sa suspende de la tranzactionare incepand de astazi actiunile TMK Resita (SROY) asa cum prevede legea dupa ce conducerea companiei si-a exprimat dreptul de a delista societatea de pe piata.

Vehiculul TMK Europe, detinut de grupul rus TMK are peste 99% din actiunile TMK Resita fapt ce-i confera prin lege dreptul sa delisteze compania dupa ce a efectuat in prealabil o oferta actionarilor minoritari.

TMK Resita este una dintre cele mai mari companii de pe piata RASDAQ cu o valoare de piata de 65,9 mil. euro, care o depaseste pe cea a altor emitent sonori listati pe Bursa, precum Artrom Slatina (ART), celalalt combinat detinut de TMK in Romania, Banca Carpatica (BCC), sau producatorii de medicamente Zentiva Bucuresti (SCD) si Antibiotice Iasi (ATB).

Pentru a delista si producatorul de tevi Artrom de pe Bursa, grupul rus TMK ar trebui sa detina peste 95% din actiunile companiei, in prezent acesta detinand 92,66% din capital.

TMK a ajuns la o participatie de 92,66% de la 80,5% la Artrom dupa ce a realizat o majorare de capital substatiala, in urma careia marea majoritate a minoritarilor nu au dorit sa participe, printre acestia numarandu-se si SIF Oltenia, care detinea anterior 12,19% din companie si reprezenta un obstacol in vederea delistarii societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO