ZF 24

Codrut Seres si persoane din conducerea Hidroelectrica si ANRE, urmarite penal (UPDATE)

11.04.2007, 14:54 27

Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, este urmarit penal in dosarul Hidroelectrica, alaturi de opt persoane din conducerea acestei societati si si cea a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), au informat, astazi, surse judiciare.
Potrivit sursei citate, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat urmarirea penala in 3 aprilie, cei noua fiind acuzati de subminarea economiei nationale, complot si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Procurorii au stabilit ca cele noua persoane urmarite penal in noul dosar Hidroelectrica au pus in pericol grav sistemul economic national, constituindu-se intr-o structura suprapusa pe organigarama societatii.
In fapt, s-a retinut ca, in perioada anilor 2002-2003, acestia, folosindu-se de prerogativele functiilor de conducere in care au fost investiti, s-au constituit intr-o grupare avand o structura suprapusa pe organigrama societatii SC Hidroelectrica SA.
Gruparea astfel constituita a folosit SC Hidroelectrica in scopuri contrare obiectivelor statuate legal, scopuri ce au fost de natura sa submineze economia nationala prin afectarea functionarii sistemului energetic national in conditii de siguranta, cu repercusiuni grave asupra intregului sistem economic national.
Astazi, s-au prezentat la audieri directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, Carmen Marin, director in aceeasi societate si presedintele ANRE, Nicolae Opris, urmand ca, maine, sa vina la Parchet si Codrut Seres. Totodata, fostul ministru este pus sub invinuire in dosarul privatizarilor.
Seres considera ca acuzatia care i se aduce este "la fel de fortata si absurda" ca si cea de tradare si spionaj din dosarul privatizarilor. El a adaugat ca se va prezenta la DIICOT si ca va oferi procurorilor toate detaliile necesare privind ancheta deschisa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO