ZF 24

Codul Fiscal a fost aprobat de Guvern

07.10.2009, 18:44 11

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi o serie de modificariaduse Codului Fiscal, care vor intra in vigoare de anul viitor, audeclarat pentru ZF surse apropiate discutiilor.

Majoritatea modificarilor vizeaza transpunerea in legislatianationala a unor directive europene in materie de TVA, prestarilede servicii internationale catre alte companii urmand sa fie supuseTVA in tara beneficiarului, in timp ce prestarile de servicii catrepersoane fizice vor fi supuse TVA in continuare in taraprestatorului. Totodata, sunt reglementate o serie de exceptiipentru anumite categorii de servicii cu scopul de a fi impozitatein tara unde se realizeaza consumul.

Obligatiile administrative de raportare vor creste prinintroducerea declaratiei recapitulative pentru raportarea tuturorserviciilor primite sau prestate in cadrul Comunitatii Europene,care vor fi denumite servicii intracomunitare. O alta modificarelegislativa vizeaza infiintarea societatilor europene. Firmele voravea posibilitatea sa mute sediul social in oricare din statele UE,fara lichidare, inregistrandu-se ca societatea europeana si vor fiscutite de impozit pentru eventualele casiguri rezultate in urmatransferului daca pastreaza un sediu permanent in Romania.

Totodata, accizele aplicate in cazul bijuteriilor, parfumurilor siconfectiilor din blanuri vor fi eliminate pentru evitareadeclansarii de catre Comisia Europeana a procedurii de infringementimpotriva Romaniei si aplicarea unor sanctiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO