ZF 24

Coface: Ritmul de crestere economica a Romaniei va incetini la 6,3% in 2007

24.01.2007, 10:38 12

Cresterea economica a Romaniei ar putea fi de 6,3% in acest an, ritm inferior celui prognozat pentru 2006, potrivit previziunilor agentiei franceze de rating Coface.
Avansul Produsului Intern Brut (PIB) din 2006 este estimat de analistii Coface la 7,8%, fata de 4,1% in 2005.

In opinia acestora, cererea interna a fost principalul factor de crestere economica de anul trecut, consumul fiind impulsionat de majorari ale salariilor, beneficiilor sociale si de extinderea creditarii.

Dinamismul economic a contribuit insa la deteriorarea conturilor externe, riscurile rezultate fiind controlate pe termen scurt, ca urmare a intrarilor de capital din investitii straine directe si a impactului pozitiv al aderarii la UE asupra increderii pietei.

Agentia de rating atrage insa atentia ca pe termen mediu situatia ar putea deveni "inconfortabila", cu un risc crescut asupra cursului valutar, daca deficitul public si cel de cont curent continua sa creasca, in timp ce veniturile din privatizari se reduc. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO