ZF 24

Comisia Europeana vrea un Fond Monetar European

08.03.2010, 12:06 16

Comisia Europeana sprijina ideea infiintarii unui fond monetareuropean, potrivit unei declaratii facute de Olli Rehn, comisarulpentru afaceri economice si monetare, pentru Financial TimesDeutschland, citat de AFP.

"Comisia este pregatita sa ia in calcul infiintarea unuiasemenea instrument european, care beneficiaza de suportul statelormembre ale zonei euro", a explicat Rehn, mentionand ca va finecesareca asistenta venita din partea acestui fond sa fieconditionata strict. Totodata, comisarul a afirmat ca Germania,Franta dar si alte state din Uniunea Europeana coopereaza cuComisia Europeana in ceea ce priveste lansarea unei astfel deinstitutii europene de finantare.

Wolfgang Schaeuble, ministrul german al finantelor, a declaratca actuala criza prin care trece Grecia demonstreaza faptul ca zonaeuro ar trebui sa ia in considerare crearea unei organizatii cuputeri similare celor de care se bucura Fondul MonetarInternational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO