ZF 24

Companie cu un singur angajat, afaceri cu energie de 33 mil. euro in 2006

14.03.2007, 15:01 107

Compania Ezpada Romania a realizat anul trecut, cu un singur angajat, o cifra de afaceri de 116 milioane lei (circa 33 milioane de euro), si a obtinut un profit de 3,8 milioane lei, prin furnizarea de energie catre o serie de companii, printre care si Electrica.

Datele au fost prezentate, miercuri, de directorul general al firmei, Florin Goicea, la comisia parlamentara privind activitatea Ministerului Economiei.

Compania a achizitionat energie electrica anul trecut de la Green Energy, Romelectro, Grivco, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si de pe o platforma a operatorului pietei de energie OPCOM.

Green Energy cumpara energie de la Complexul energetic Turceni si Hidroelectrica.

Goicea a afirmat ca primul contract cu Green Energy a fost incheiat, "probabil", in Cehia, de catre reprezentantii Ezpada de acolo.

Ezpada Romania a fost infiintata in a doua jumatate a anului 2005 si este detinuta in proportie de 100% de Ezpada AG Elvetia, care deruleaza afaceri cu electricitate si pe alte piete din regiune.

Totodata, Ezpada a vandut energie catre EGL, Grivco, ENNET si Electrica.

De asemenea, compania a exportat energie in Bulgaria si alte tari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO