ZF 24

Companiile auto sub loviturile crizei: Vanzarile BMW scad puternic. Honda renunta la Formula 1

05.12.2008, 12:55 18

Vanzarile inregistrate de producatorul german de automobile BMW, au inregistrat o scadere drastica in luna noiembrie, de 25%, iar Honda a trebuie sa renunte la a mai participa la cursele de Formula 1, ca urmare a efectelor crizei financiare, care s-au reflectat puternic in vanzarile de pe piata auto, informeaza Reuters.

Ca urmare a reducerii cheltuielilor de catre consumatori, vanzarile grupului german au scazut cu 25,4%, la 96.570 unitati, scaderea fiind condusa mai ales de brandul BMW ale carui vanzari au coborat cu 26,2%.

In Germania, cea mai mare piata auto din Europa, este de asteptat ca vanzarile sa continua sa scada pana la niveluri asemanatoare celor imediat de dupa unificare, de-abia in 2010 urmand ca acestea sa isi revina.

In JaponiaHonda Motor a decis sa se retraga din Formula 1, decizia avand efect imediat. Al doilea mare producator de masini din Japonia spera sa isi reduca astfel cheltuielile, tinand cont ca bugetul anual rezervat acestei divizii se ridica la 500 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO