ZF 24

Congresul american cere Bank of America detalii despre preluarea Merrill

21.09.2009, 12:25 56

O comisie a Camerei Reprezentantilor din cadrul Congresuluiamerican a spus Bank of America ca nu se poate folosi deprivilegiul avocat-client pentru a tine secrete informatii cuprivire la achizitia Merrill Lynch, informeaza New York Times.

Presedintele Comisiei de supraveghere si reforma guvernamentala,Edolphus Towns, a dat bancii ca data limita ziua de astazi pentru aoferi raspunsuri si documente legale despre fuziunea dintre celedoua institutii financiare.

Banca i-a cerut lui Towns, sambata seara, o amanare pana martiin aceasta privinta, dar un purtator de cuvant al oficialului adeclarat duminica ca va mentine termenul limita.

Bank of America a fost obiectul unui val de litigii civile de lapreluarea Merrill Lynch, din ianuarie.

Autoritatea de reglementare a pietei de capital, Securities andExchange Commission (SEC) si procurorii generali ai statelor NewYork si North Carolina investigheaza daca Bank of America nu areusit sa informeze actionarii sai cu privire la preluarea MerrillLynch, care a produs bancii pierderi uriase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO