ZF 24

Conpet: Putem să devenim un campion regional şi merită să luptăm pentru acest lucru

Liviu Ilaşi

Liviu Ilaşi

Autor: Adrian Cojocar

05.09.2013, 00:08 319

Conducerea operatorului sis­temului naţional de transport al ţiţeiului şi de­ri­vatelor din petrol Con­pet Ploieşti (COTE) spune că prio­ritar pentru următorii ani este ca fir­ma să identifice şi să valorifice pro­iec­te de anvergură care să o lege la sistemul pa­neuropean de transport al ţiţeiului, fapt ce ar contribui la creş­terea atât a afa­­cerilor, cât şi a profitabilităţii com­paniei.

Acţiunile Conpet se vor tranzac­ţio­na astăzi pentru prima dată pe piaţa re­gle­mentată a Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB) la prima categorie, după ce an­terior erau cotate pe piaţa RASDAQ. În ultima lună acţiunile Conpet s-au apreciat cu 30% pe fondul aştep­tărilor privind transferul acestora la BVB, astfel că valoarea de piaţă a companiei a ajuns în prezent la aproape 90 mil. euro.

„Unul dintre principalele obiective pentru perioada următoare este găsirea de soluţii alternative la scăderea volu­mu­lui de activitate. Prioritar pentru noi este proiectul Constanţa – Piteşti – Pan­cevo. Interconectarea cu sistemele regio­nale de transport prin conducte şi în perspectivă cu cel european este cheie. Conpet poate deveni cel puţin un cam­pion regional, doar dacă acţionarii aleg să mizeze pe proiecte de anvergură, iar acesta este un obiectiv pentru care cred că merită să ne luptăm“, spune Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO