• Leu / EUR4.9474
  • Leu / GBP5.8404
  • Leu / USD4.7141
ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea în comun a două companii de către grupurile Schlumberger şi Weatherford

Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea în comun a două companii de către grupurile Schlumberger şi Weatherford

Autor: Roxana Rosu

11.07.2017, 13:27 344

Consiliul Concurenţei a autorizat înfiinţarea în comun, de către grupurile Schlumberger şi Weatherford, a două companii care vor opera pe pieţele terestre (onshore) din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Weatherford va contribui cu portofoliul său de servicii de finalizare multifază a forajelor (multistage completions), capacităţile regionale de producţie şi cu lanţul său de aprovizionare. Schlumberger va transfera celor două companii accesul la tehnologiile sale de suprafaţă şi de foraj, la procesele sale operaţionale eficiente şi la fluxul avansat de activitate de geo-inginerie.

Prin intermediul subsidiarelor, grupurile Schlumberger şi Weatherford sunt prezente în România, oferind produse şi servicii aferente producţiei de petrol şi gaze naturale.

Schlumberger este o societate globală din domeniul produselor şi serviciilor petroliere ce oferă tehnologie, soluţii informative şi management integrat al proiectului pentru clienţii din sectorul petrolului şi gazelor naturale. Activitatea Schlumberger este axată, în principal, pe evaluarea zăcămintelor, servicii de foraj, producţie şi alte tehnologii de foraj şi în legătură cu zăcămintele.

Weatherford este o societate multinaţională din sectorul petrolier ce furnizează echipament şi servicii folosite în foraj, evaluare, finalizare a forajelor, producţie şi intervenţie asupra puţurilor de petrol şi gaze naturale.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9474
Diferență: 0,004
Ieri: 4.9472
Azi: 4.7141
Diferență: 0,2573
Ieri: 4.7020
Azi: 5.8404
Diferență: 0,0977
Ieri: 5.8347
Azi: 4.8270
Diferență: 2,2778
Ieri: 4.7195