ZF 24

Consumul de energie nu-si revine: septembrie, -11,4%

30.09.2009, 17:50 21

Consumul de energie electrica si-a continuat scaderea, lasfarsitul lunii septembrie, acesta fiind cu 11,4% mai miccomparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelorTranselectrica.

In august scaderea a fost de 11,3%, cea mai puternica scadere aconsumului de energie electrica inregistrata la nivel national dela inceputul anului fiind in luna aprilie. Atunci consumul deelectricitate a scazut cu 14 comparativ cu aceeasi luna a anuluitrecut.

Consumul de energie electrica este considerat un barometru promtal evolutiei unei economii, acesta crescand in perioadale deevolutie pozitiva a economiei si scazand in perioadele derecesiune. Cea mai importanta caracteristica a consumului deenergie in diagnosticarea starii unei economii este faptul caacesta poate fi masurat zilnic, informatiile fiind prezentate chiarpe site-ul Transelectrica, transportatorul national de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO