ZF 24

Costurile Pasajului Basarab au crescut, dintr-un pix, cu încă 60 de milioane de euro

Costurile Pasajului Basarab au crescut, dintr-un pix, cu încă 60 de milioane de euro
20.07.2010, 09:52 18

Pasajul Basarab, din Capitală, s-a scumpit cu 60 de milioane deeuro, scrie Gândul. Decizia a fost luată de consilieriimunicipali, în şedinţa de luni. Primarul general al Capitalei,Sorin Oprescu, a ţinut să precizeze că "în 2008, când am venit eula primărie, lucrările la pasajul Basarab începuseră, dar pe un altamplasament decât prevedea proiectul". În sală a fost chemat şidirectorul Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei,Mădălin Dumitru. Acesta le-a explicat consilierilor municipali deunde provine scumpirea de 60 de milioane de euro: "S-a schimbatîncadrarea gradului de risc seismic. A fost nevoie să se foloseascămateriale de o calitate superioară, respectiv beton şi armătură. Acrescut şi lungimea podului hobanat. Iniţial, acesta ajungea pânăla Orhideea, iar acum trece Dâmboviţa".

Deşi s-a atras atenţia că proiectul nu primise avizul Comisieieconomice, că de la 60 de milioane, cât au fost estimate iniţialcosturile, s-a ajuns la 210 milioane şi că acum se mai vrea încă oscumpire de 60 de milioane, preşedintele de şedinţă, Călin Murg,l-a supus la vot după ce a folosit tertipuri de genul "să facemprezenţa, să vedem dacă mai avem cvorum". Despre cum a ajuns Pasajul Basarab să coste cu 60de milioane de euro mai mult, dar şi cum şi-a dublat costurileautostrada suspendată a lui Oprescu citiţi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO