ZF 24

Cotidianul: Investitiile in Romania, puse pe fuga de presa straina

29.10.2008, 09:53 15

Presa vestica sperie investitorii scriind ca economia Romaniei este urmatoarea, dupa Ungaria si Ucraina, care va cere ajutorul FMI, observa Cotidianul. Fondul neaga ca s-ar afla in discutii cu Romania pentru un imprumut. La fel si BNR.

Prima publicatie care a mentionat potentialele discutii intre Bucuresti si FMI a fost revista britanica "The Economist". "Nu avem nici o confirmare ca Bulgaria sau Romania negociaza cu Fondul. Regretam aceste erori", a recunoscut insa revista in editia online din 24 octombrie.

Si "Times" prezice ca Romania, alaturi de Bulgaria si de statele baltice, ar putea ajunge debitor al FMI. Contactat de Cotidianul, Carl Mortished, semnatarul articolului, a explicat ca afirmatia nu se bazeaza pe surse, ci este propria sa analiza. "Este doar o evaluare a situatiei in contextul a ceea ce se intampla in jur", a mentionat Mortished.

"Judecand dupa faptul ca leul a fost atacat in ultimele zile si ca ratingul Romaniei a scazut, parea foarte probabil ca Romania sa se afle in discutii cu FMI. Daca fondul neaga, atunci inseamna ca asa este", a mai precizat jurnalistul londonez. Ipoteza a aparut in mai toata presa germana de luni. "Frankfurter Allgemeine Zeitung’’ (FAZ) scrie ca "Romania, Lituania, Serbia si Bulgaria s-ar afla in discutii cu FMI pentru un imprumut", fara a cita insa vreo sursa. Alaturi de FAZ, si alte publicatii germane - "Financial Times Deutschland", "Die Presse" si "Die Welt" - au aprecieri asemanatoare. www.cotidianul.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO