ZF 24

Crestere pe bursele din Asia

03.04.2007, 10:19 16

Pietele de capital din Asia au revenit astazi pe crestere dupa anuntul unor achizitii de pe piata din SUA in valoare de peste 44 de miliarde de dolari, fapt care a redus ingrijorarile legate de scaderea valorii companiilor, informeaza Bloomberg.

Indicele Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific a castigat un procent si a urcat la 144,76 puncte, iar indicele japonez Nikkei 225 s-a apreciat cu 1,2%, la 17.230,79 puncte.
Indicele indonezian Jakarta Compozit, a castigat 1,6% si a stabilit un record, pentru a doua zi consecutiv.

Pe piata din Statele Unite, Kohlberg Kravis Roberts a anuntat ieri ca va prelua cel mai mare procesator de plati electronice, First Data Corp, pentru 25,6 miliarde de dolari. In acelasi context, compania Tribune, proprietarul publicatiei Chicago Tribune, a acceptat oferta de preluare de 8,2 miliarde de dolari din partea Sam Zell, o parte din capitalul companiei urmand sa revina angajatilor. Pana in prezent, in SUA s-a anuntat fuziuni si achizitii in valoare de circa 650 miliarde de dolari (486 de miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO