ZF 24

Criza face multe state sa inaspreasca controalele privind preturile de transfer intre companiile din acelasi grup

19.08.2009, 18:11 32

Multe guverne, din intreaga lume, inclusiv Romania, au inasprit controalele privind tranzactiile transfrontaliere intre companii din acelasi grup, in cautarea de noi surse de venit, arata un studiu efectuat de KPMG Global Transfer Pricing Services si preluat de Mediafax.

"Intensificarea vigilentei autoritatilor fiscale romane in ceea ce priveste controalele din domeniul preturilor de transfer este o realitate cu care se confrunta orice societate romana care face parte dintr-un grup multinational", a declarat, intr-un comunicat, Teodora Alecu, senior manager al echipei Servicii de Preturi de Transfer din KPMG Romania.

Astfel, numarul controalelor din domeniul preturilor de transfer a crescut exponential, din februarie 2008, cand Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat un ordin care reglementeaza continutul dosarului pentru documentarea preturilor de transfer.

"In practica s-au intalnit diverse situatii care pot reprezenta posibile semnale de alarma pentru autoritatile fiscale romane si care au atras o verificare mai riguroasa a politicii preturilor de transfer practicate de contribuabili. In cele mai multe cazuri, pierderile consecutive sau profiturile operationale scazute, precum si alterari semnificative ale profitabilitatii comparativ cu anii anteriori pot atrage un control fiscal in domeniul preturilor de transfer", se mentionează in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO