ZF 24

Criza loveste si in producatorii de lenjerie intima si sosete din Romania

10.12.2009, 14:19 74

Firmele autohtone sunt in mare pericol. Doi dintre cei maiimportanti producatori de sosete si lenjerie intima, din Cluj siSibiu, au datorii uriase, iar Fiscul ii ameninta cu executareasilita.

Chiar daca au piata de desfacere in toata Europa, criza i-aobligat pe patroni sa inchida o parte din magazine si sa concediezesute de angajati, intr-o incercare disperata de a iesi laliman.

Producatorul de lenjerie Jolidon apare pe lista marilordatornici catre stat cu restante de peste 6 milioane de lei si aintrat astfel in atentia Agentiei Nationale de AdministrareFiscala.

Dureros este ca aceasta companie din Cluj este extrem deapreciata pe piata internationala prin marfurile sale. Exporta in16 tari si are magazine in Franta, Italia si Ungaria. Asadar, pananu de mult au fost pe val. Reprezentantii firmei recunosc insa aufost puternic loviti de criza inca de la sfarsitul lui 2008. Auavut pierderi mari si au inchis mai multe magazine.


Pana in acest moment, firma a anuntat ca a platit peste un milionde lei din restanta si spera sa scape de executarea silita.

O alta mare societate, producatoare de sosete de data aceasta,Mondex Sibiu, este la ananghie. Au intrat in insolventa din august,cu aproape 7 milioane de lei datorii la stat.

Din aceasta firma, extrem de cunoscuta si de cautata, au fostconcediati de sute de muncitori. Acum, directorii si-au facut unplan de reorganizare a afacerii si spera sa se salveze. Deocamdata,nu au prezentat un punct de vedere oficial.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO