ZF 24

CTP: Criza, click si credibilitate

29.01.2009, 13:58 14

Am si eu o distinctie primita de la seful statului: ordinul Propovaduitor al Apocalipsei, in grad de cavaler. Anul trecut, in campania electorala, asa ii numea d. Basescu pe cei care spuneau ca problema Romaniei e criza economica, nu cine castiga alegerile, scrie Cristian Tudor Popescu, intr-un editorial pentru Gandul.

"Cu capacitatea sa remarcabila de a minti fara sa ii tresara vreun muschi al fetei, cu care inca ii mai incanta pe prea multii naivi din Romania, d. presedinte sustinea populismul electoral iresponsabil al PD-L si PSD in legatura cu maririle de salarii pentru bugetari. Acum, ajunge si d-sa la concluzia ca pacostea Romaniei este criza si ca inghetarea salariilor bugetarilor pentru 6 luni e o masura necesara", noteaza Popescu.

"Nu-l suspectez pe d. Basescu de crize morale, nu are, s-a operat de mult de asa ceva. Pur si simplu e mai lucid decat d. Mircea Geoana, s-a gandit ca la toamna e posibil sa candideze la presedintia unei tari in colaps, in care nu va mai veni aproape nimeni la vot. Si atunci, nu s-a mai multumit sa sustina guvernul, a iesit el insusi sa dea pe gura greu digerabila inghetare a salariilor bugetarilor. Care, dincolo de orice manevre politice si tinand seama de necesitatea protejarii celor cu venituri foarte mici, e corecta", puncteaza editorialistul Gandul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO