ZF 24

Cum a ajuns războiul preţurilor pe RCA la DNA: era nevoie să vină procurorii să rezolve problemele din piaţa asigurărilor?

Cum a ajuns războiul preţurilor pe RCA la DNA: era...

Autor: Ciprian Botea

17.02.2014, 00:08 611
Scandalurile recente care au lovit piaţa asigurărilor au adus în discuţie două dintre problemele importante ale industriei, a căror rezolvare a fost amânată constant: războiul tarifelor pentru asigurarea obligatorie a maşinilor şi implicit plata insuficientă sau cu întârziere a daunelor şi problema contractelor de reasigurare, în special în cazul poliţelor de catastrofă naturală.
 
Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) şi cele de proprietăţi reprezintă peste jumătate din primele subscrise din asigurări generale, iar orice problemă apărută pe unul din aceste segmente se reflectă automat asupra imaginii întregii pieţe de asigurări. Subscrierile pe cele două clase însumau 3,3 miliarde de lei după primele 11 luni de anul trecut, respectiv 55% din înca­să­rile din asigurări generale, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO