ZF 24

Cum a reusit guvernul sa scada salariile bugetarilor

Cum a reusit guvernul sa scada salariile bugetarilor
22.02.2010, 10:04 91

Bugetarii se plang ca in luna ianuarie au primit salarii chiarsi cu 500 de lei mai mici decat in decembrie 2009, scrie incont.ro.

Autoritatile sustin ca legea prevede ca niciun venit n-ar trebuisa scada si ca greseala se datoreaza celor care au calculate noilesalarii. Reprezentantii bugetarilor spun, insa, ca in conditiile incare sporurile negociate prin contractele colective de munca nu semai acorda, iar alte sporuri au fost diminuate, este imposibil casalariile sa fie mentinute la valorile de anul trecut.

Legea salarizarii unitare prevede ca o parte din sporurilepermanente sunt incluse in salariile de baza, iar celelalte seacorda in limita a 30% din salariul de baza. Pe de alta parte, desiunele sporuri sunt prevazute in lege, ele sunt blocate in 2010, dincauza restrictiilor bugetare.

Este cazul sporurilor acordate pentru garzile efectuate sambata siduminica de catre pesonalul medical, plati care, desi suntprevazute a se acorda in cuantum de pana la 100% din salariul debaza, sunt blocate in 2010.

Aflati ce sporuri cuprin salariile bugetarilor darsi ce sporuri au disparut pe fondul crizei pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO