ZF 24

Cum ajungi de la pierderi de 500 mil. lei la câştiguri de peste un miliard? Răspunsul la ZF Power Summit ’15

Care sunt planurile lui Remus Borza pentru anul acesta? Aflaţi la ZF Power Summit ’15, eveniment care va avea loc în perioada 23-24 februarie 2015. Două zile. Totul despre energie.

Care sunt planurile lui Remus Borza pentru anul acesta? Aflaţi la ZF Power Summit ’15, eveniment care va avea loc în perioada 23-24 februarie 2015. Două zile. Totul despre energie.

Autor: Roxana Petrescu

09.02.2015, 12:38 1111

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a încheiat anul trecut cu rezultate financiare record. Compania se află în insolvenţă din 2012 şi a terminat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de lei, cea mai mare din istorie, şi un profit brut de 1,2 miliarde de lei, de ase­menea cel mai bun rezultat de până acum.

În 2012, anul în care Hidroelectrica a intrat în insolvenţă declanşând o undă de şoc la nivelul întregii economii, cel mai mare producător de energie din România a avut o pierdere de peste jumătate de miliard de lei.

Care a fost „preÅ£ul“ profitului record de anul acesta ÅŸi cum se va reflecta acest câştig în programul de investiÅ£ii al companiei? Cum ar putea arată Hidroelectrica în 10 ani? Va fi un jucător regional sau tot o companie  cap­tivă între graniÅ£ele Ro­mâniei? Se va lista anul acesta Hidro­electrica la Bursă ÅŸi dacă da, care ar putea fi valoarea com­paniei? Ce va face cu banii din listare ÅŸi cum poate fi protejată Hidro­electrica de viitoarele generaÅ£ii de „băieÅ£i deÅŸtepÅ£i“?

Pe 24 februarie, în cea de-a doua zi a ZF Power Summit ’15, arena celor mai fierbinţi dezbateri din energie, vă invităm să aflaţi răspunsul la toate aceste întrebări de la Remus Borza, avocatul care din 2012 a preluat frâiele Hidroelectrica. Borza este omul care a denunţat celebrele con­tracte directe de fur­nizare a ener­giei prin care Hidro­electrica a pierdut peste un miliard de euro şi avocatul care a „de­ranjat“ alţi 500 de băieţi deştepţi.

Remus Borza, 42 de ani, este absolvent al Facultăţii de drept Univer­sităţii din Bucureşti. Conduce societatea de avocaţi Borza şi Aso­ciaţii şi casa de insolvenţă Euro Insol.

În afară de Hi­droelectrica, Re­mus Borza mai ad­ministrează com­paniile UCM Re­şiţa, Plafar, Uztel, Vulcan, Asmita Gar­dens, Ibiza Sol, Polisano, Silver Mountain, Servtrans, Societatea Fero­viară de Turism etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO