ZF 24

Cum se devalorizeaza masinile

Cum se devalorizeaza masinile
24.04.2010, 11:05 426

Atunci cand va cumparati o masina noua, ar fi bine sa va ganditica la un moment dat veti dori sa o vindeti. In acest caz, marcilede masini difera destul de mult intre ele in privintadevalorizarii.

Cu alte cuvinte, o masina pe care ati cumparat-o cu 14.000 deeuro, ati putea sa o vindeti dupa cinci ani cu doar 5.000 iar unape care ati platit 20.000 o puteti valorifica cu peste 10.000 deeuro, scrie incont.ro.

Ca regula generala, masinile de productie germana isi pastreazacel mai mult valoarea, iar marcile franceze si italiene sedevalorizeaza cel mai mult.

De asemenea, atunci cand cumparati o masina ar fi bine sa stiti canu este o investitie ci o cheltuiala, cu exceptia cazul in care ocumparati pentru firma si va produce bani.

O masina noua cumparata isi pierde cel putin 10% din valoareimediat ce a iesit pe poarta comerciantului. Pe toata duratautilizarii ei veti cheltui bani cu combustibilul, reviziile,reparatiile, intretinerea, in timp ce masina continua sa sedevalorizeze. In functie de marca si model, devalorizarea continuacu 10-15% pe an.

Despre cum se devalorizeaza masinilecititi mai multe pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO