ZF 24

Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării

Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Carmen Nistor/Mediafax Foto)

Autor: Alexandra Vladescu

18.02.2013, 13:36 1597

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

LA MUNTE

Atât maximele termice diurne, cât şi minimele nocturne, se vor menţine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4...-3 grade ziua şi -10...-9 grade noaptea, cu o uşoară tendinţă de creştere abia în primele zile ale lunii martie.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 şi 23 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 6...7 grade, uşor peste valorile climatologic normale. Pe 22 februarie se va produce o uşoară răcire iar regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, cu medii ale maximelor de aproximativ 4 grade. Temperaturile diurne se vor menţine în jurul acestei valori medii până pe 27 februarie, apoi vremea se va încălzi treptat, de la o zi la alta, până la sfârşitul intervalului de prognoză, când maximele termice vor atinge 7...8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -2...-1 grad.

Precipitaţii se pot consemna în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, exceptând perioada 21-24 februarie când vor fi ploi, mai însemnate cantitativ şi în extindere ca arie.

CRIŞANA

Temperaturile medii diurne se vor menţine la valori de 4...5 grade până pe 21 februarie, pentru ca din data de 22 februarie să scadă cu 2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Abia după 28 februarie se va produce o încălzire treptată şi temperaturile vor creşte de la o zi la alta, spre aproximativ 8 grade, în data de 3 martie. Minimele nocturne vor fi, în medie, uşor negative, la valori de -5...-2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii, predominant ploi ziua şi mixte noaptea, va creşte după data de 19 februarie, dar cantităţile de apă mai importante vor fi posibile cu precădere pe 22 şi 23 februarie.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii diurne se vor menţine, în general, între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească uşor şi treptat.

Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se în medie, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8...-10 grade. După 28 februarie regimul termic nocturn va marca o creştere uşoară şi teptată, revenind, pe 2...3 martie, la valorile de la începutul intervalului de prognoză.

Precipitaţii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar pe 22 şi 23 februarie acestea, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi moderate cantitativ şi se vor semnala în cea mai mare parte a regiunii.

Citiţi cum va fi vremea în celelalte regiuni ale ţării pe www.mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO