ZF 24

Daewoo Craiova a revenit la stat

30.08.2006, 10:13 13

Astazi s-a semnat contractul de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor (Coreea) si Daewoo Automobile Romania.
Valoarea rambursarii pachetului de 51% din actiunile fabricii de la Craiova a costat 60 de milioane de dolari, suma provenind din fondurile Daewoo Automobile Romania. Din aceasta suma 50 de milioane de dolari reprezinta valoarea actiunilor, restul de 10 milioane de dolari fiind rascumpararea datoriilor uzinei din Craiova catre grupul Daewoo.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ca valoare totala a creantelor a fost de peste 530 de milioane de dolari, iar valoarea de 10 milioane de dolari a fost una agreata in timpul negocierilor. Viitoarea privatizare ar putea pune la dispozitia investitorului strategic un pachet pornind de la 51% din actiunile companiei, pana la 100%.
Procedura de privatizare a fabricii de la Croia va incepe in doua luni de la finalizarea procedurilor de rambursare a actiunilor prevazute a se desfasura intre 15-20 octombrie.





Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO