ZF 24

Danone: Produsele nesigure se afla blocate sub controlul ANSVSA

22.08.2007, 13:32 20

Danone a luat masuri pentru oprirea utilizarii preparatelor de fructe continind guar suspect si pentru analiza in laborator european acreditat a mai multor loturi de produs fabricat, a anuntat astazi compania in replica la decizia autoritatilo sanitar-veterinare de la Bucuresti de a retrage doua loturi de iaurt suspecte de continut de dioxina.

Cotidianul Evenimentul Zilei a publicat astazi un articol in care se precizeaza ca cele doua loturi au ca date de expirare 11 si, respectiv, 20 septembrie. Potrivit reprezentantilor Danone, lotul cu data expirarii 20.09.2007, citat in articol, a fost fabricat recent si nu are nici o legatura cu alerta europeana.

Pe 17.08.2007, impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (ANSVSA) din Romania, s-a efectuat identificarea cantitatilor de produs care au avut legatura cu alerta europeana. Intreaga cantitate de produse se afla acum blocata, sub controlul ANSVSA, in depozitul Danone si in mai multe puncte din reteaua de distributie. S-a efectuat o prelevare oficiala de probe din lotul cu data expirarii 11.09.2007, iar probele au fost trimise la un laborator european de referinta. Rezultatele vor fi disponibile saptamina viitoare, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO