ZF 24

De la marfa la calatori - Transferoviar Grup va intra in luna martie pe piata transportului de calatori

22.01.2010, 15:55 132

Operatorul de transport marfa Transferoviar Grup dinCluj-Napoca, detinut de omul de faceri Calin Mitica, isi va extindeoperatiunile, intrand in luna martie pe piata transportului decalatori pe calea ferata, pe doua rute din judetele Buzau siBihor.

Initial, transportul va fi asigurat de Transferoviar Grup, iarulterior activitatea va fi transferata catre o firma nouinfiintata, Transferoviar Calatori.

"Va fi un transport public de calatori pe care il vom desfasuraintai prin Transferoviar Grup, deoarece noua firma mai are nevoiede unele avize de la Autoritatea Feroviara Romana si va mai duracateva luni. Decizia a fost luata din cauza crizei financiare, carea restrans sectorul de transport de marfa. Presedintele grupului siConsiliul de Administratie s-au gandit ca ar fi oportuna o astfelde activitate. Am participat la o licitatie a CFR SA si am castigatdoua trasee pe linii neinteroperabile", a declarat, vineri, pentruMediafax Business, directorul general alTransferoviar Grup, Kinga Madarasan.

Cele doua rute tin de regionalele CFR Galati si Cluj-Napoca,respectiv liniile Berca-Buzau, in apropierea Vulcanilor Noroiosi,si Oradea-Baile Felix-Holod.

Pe piata transportului feroviar privat de calatori mai activeazafirmele Regiotrans, Regional si Servtransinvest.

Despre planurile Transferoviar Grup de extindere aoperatiunilor cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO