Burse - Fonduri mutuale

Delistarea Asirom, din nou suspendata

04.07.2006, 18:42 14

Tribunalul Bucuresti a suspendat ieri a doua hotarare de delistare a societatii de asigurare Asirom de pe RASDAQ, luata de actionari in cadrul AGA de la sfarsitul lunii martie, dupa ce prima hotarare in acest sens a fost suspendata acum cateva luni. Decizia de suspendare a delistarii poate fi atacata in termen de cinci zile.
Delistarea companiei este astfel suspendata pana la decizia finala a instantei.
Initial, actionarul majoritar al Asirom, Interagro, companie controlata de omul de afaceri Ioan Nicolae (50%), si Rafinaria Astra Romana (8%) au decis delistarea de pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti in cadrul unei adunari generale din luna ianuarie. Actionarii minoritari ai Asirom, fondurile de investitii QVT si Broadhurst Investments, care detin in prezent circa 17% din companie, au contestat decizia in justitie. La mijlocul lunii martie, Sectia a IV - a Comerciala a Tribunalului Bucuresti a suspendat decizia AGA din ianuarie.
A doua hotarare de retragere de la tranzactionare a companiei de asigurari a fost luata de catre actionarii societatii la sfarsitul lunii martie si a fost iarasi suspendata.
Asirom a fost suspendata de la tranzactionare la inceputul lunii aprilie.
Pretul pe care il ofera Asirom actionarilor care nu sunt de acord cu delistarea societatii de pe RASDAQ este de 0,34 lei/actiune. Pana la sfarsitul lunii trecute, Asirom a rascumparat actiunile a 12 actionari mici, reprezentand circa 0,002% din capitalul social. Pentru aceste actiuni, compania de asigurari a platit circa 15.000 de euro, potrivit companiei.
Recent, fondurile de investitii QVT si Broadurst au depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobliare (CNVM) documentele unei oferte publice de preluare a actiunilor Asirom. Documentele sunt in prezent in procedura de avizare la CNVM. Potrivit unor surse din piata, pretul oferit de cele doua fonduri este de 0,7 lei/actiune, dublu fata de cel oferit de Asirom.
Reprezentantii Asirom nu au comentat pana la inchiderea editiei suspendarea deciziei de delistare.
Asirom este a doua companie de pe piata asigurarilor, cu afaceri de aproape 160 de milioane de euro in 2005. Societatea a raportat pentru anul trecut o pierdere de 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO