ZF 24

Denunţarea clauzelor abuzive din contracte de credit nu se mai amână

Denunţarea clauzelor abuzive din contracte de credit nu...

Autor: Razvan Voican, Claudia Medrega

25.09.2013, 22:28 1124

Guvernul a discutat proiectul iniţiat de Ministerul Justiţiei privind amânarea denunţării clauzelor abuzive din contractele de credite până în februarie 2014 şi a decis să nu-l aprobe şi să nu mai amâne aplicarea prevederilor legale, astfel că aceste litigii vor putea fi judecate de la 1 octombrie.

Premierul Victor Ponta a confirmat pentru Mediafax decizia Guvernului de a nu mai amâna posibilitatea denunţării clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii, inclusiv credite bancare. Decizia din şedinţa de guvern a fost luată în urma unei discuţii cu caracter inclusiv politic, potrivit Mediafax.

Contactat de ZF, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a precizat că banca centrală nu are niciun amestec în privinţa contractelor de credit pe care băncile comerciale le încheie cu clienţii. „La BNR vin la validare normele de creditare ale fiecărei bănci, însă acestea nu sunt însoţite - aşa cum în mod eronat s-a spus - de contractele-tip pentru a fi şi acestea validate. BNR nu are nici prerogativa de a aviza contractele.“ În ceea ce priveşte contractele de credit deja semnate, din punctul de vedere al BNR acestea sunt „legi ale părţilor“ şi „ce e semnat, e bun semnat“.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele).Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO