ZF 24

Directorul de HR al BCR: Cine reuşeşte să aibă rezultate bune în domeniul creditelor neperformante face un fel de MBA al bankingului în acest moment

Directorul de HR al BCR: Cine reuşeşte să aibă...

Autor: Adelina Mihai

08.10.2013, 00:08 560

Cine va face performanţă în noua structură creată de BCR, menită să gestioneze portofoliul de credite neperformante estimat la aproximativ 4 miliarde de euro, va avea o carieră asigurată în orice divizie a băncii în viitor, este de părere An­dreea Voinea, directorul executiv de resurse umane al BCR, cea mai mare bancă locală. De la începutul anului, în grupul BCR se dezvoltă o structură, denumită „workout“, care are management şi personal proprii.

Angajaţii din noua divizie se vor ocupa de activităţi de remediere de credite, de  restruc­turare şi de recuperare, precum şi de mana­gement al creditelor neperformante, iar până în prezent în această structură lucrează an­ga­jaţi care au profiluri diferite, de la tineri care desfăşoară activităţi de tip call center până la angajaţi cu expertiză serioasă în sectorul bancar.

„Este o zonă foarte «hot» şi foarte mulţi oameni care vor să demonstreze că sunt performanţi s-au orientat către aceste joburi. Părerea mea este că cine reuşeşte să facă workout o să poată face multe în sectorul bancar. E un fel de MBA al bankingului în acest moment. Dacă vrei o zonă în care să ai acţiune, în workout se întâmplă lucruri. Nu sunt joburi uşoare, dar oferă foarte multe provocări”, a spus Andreea Voinea, care va finaliza anul acesta procesul de restructurare a BCR, în urma căruia 7.500 de angajaţi vor rămâne să lucreze în cadrul grupului, cu 5.000 mai puţini faţă de anul 2007. Ea are o experienţă de peste 12 ani în domeniul resurselor umane, dobândită atât în ţară, cât şi în străinătate, şi a gestionat două dintre cele mai mari transformări la nivel de HR din economia românească: a condus divizia de restructurare şi outplacement a Petrom, cea mai mare companie din România, după privatizare, iar anul acesta va finaliza cel mai mare proces de restructurare din sistemul bancar. Dacă în cazul Petrom, în perioada 2005 – 2007 (când a fost head of restructuring & outplacement), numărul de angajaţi ai companiei a scăzut cu aproximativ 17.000 de persoane (de la 43.500 de angajaţi în 2005 la 26.400 în 2007), în cazul grupului BCR procesul de restructurare de care s-a ocupat a afectat aproape 5.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO