ZF 24

Directorul financiar al creditorului ipotecar Freddie Mac gasit mort, dupa o aparenta sinucidere

22.04.2009, 15:42 31

Directorul financiar interimar al unuia din cei doi mari creditori ipotecari din SUA, Freddie Mac, a fost gasit mort in aceasta dimineata, dupa o aparenta sinucidere, a anuntat politia din Fairfax, citata de Washington Post.

David Kellerman, in varsta de 41 de ani, lucra pentru Freddie Mac din anul 1992. A fost numit director financiar interimar  in luna septembrie a anului trecut, dupa ce guvernul a preluat Freddie Mac, compania aflandu-se in prezent in cautarea unui director permanent. Freddie Mac a facut plasamente riscante pe piata ipotecara, care au dus la pierderi de miliarde de dolari.

In calitate de director financiar, Kellerman raporta direct CEO-ului David Moffet. El era responsabil de controalele financiare ale companiei, rapoartele fiscale, supravegherea capitalului si a bugetului anual.

Freddie Mac este alaturi de Fannie Mae, cel mai important jucator de pe piata creditelor ipotecare din SUA, cele doua companii controland mai bine de jumatate din numarul creditelor acordate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO