ZF 24

Disputa de imagine intre Vodafone si Zapp (Cosmote): cine anunta primul net mobil la 21,6 Mbps

01.09.2009, 14:47 74

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, si Zapp - un operator de comunicatii mobile specializat in date si preluat recent de Cosmote, isi disputa intaietatea anuntului privind lansarea pe piata locala a serviciilor de date mobile la viteze de 21,6 Mbps.

Prima mutare a apartinut astazi Vodafone, care a lansat catre presa, la ora 10 si 32 de minute o invitatie pentru o conferinta de presa care urma sa aiba loc joi, 3 septembrie, si in cadrul careia urmau sa fie anuntate “noi dezvoltari din zona mobile broadband”. Compania a refuzat sa ofere alte detalii, insa subiectul conferintei era unul evident: majorarea vitezei de acces la internetul mobil. Istoria a aratat ca Vodafone Romania organizeaza conferinte de presa doar cu ocazia lansarii unor produse/servicii/evenimente importante iar in contextul programului sever de reducere a costurilor prin care trece la nivel global Vodafone era greu de crezut ca subsidiara locala a grupului britanic ar fi avut in vedere organizarea unui eveniment pentru o lansare putin lipsita de importanta.

Probabil acelasi lucru l-au gandit si oficialii companiei rivale Zapp, care, in mai putin de o ora, la 11 si 19 minute convocau jurnalistii la o conferinta de presa, organizata maine, cu subiectul servicii de date mobile la viteze de 21,6 Mbps.
Miza razboiului invitatiilor este una de imagine: cine va putea revendica titlul de operatorul care a lansat “prima retea 3G+ din Romania”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels