ZF 24

Distrigaz Sud: Pretul gazelor platit de populatie ar trebui sa creasca cu 10% in T1

22.01.2008, 16:45 71

Pretul gazelor la consumatorul final ar trebui sa creasca in primul trimestru cu pana la 10%, daca s-ar aplica metodologia stabilita de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, directorul general al Distrigaz Sud, Bernard Arnaud.

Potrivit lui Arnaud, ANRE nu a publicat noile tarife, dar ar putea sa le anunte la 1 februarie.

Ca urmare a nepublicarii noilor preturi la gaze, Distrigaz Sud, companie controlata de grupul Gaz de France, inregistreaza piederi zilnice de 1,5 milioane lei.

"Revendicarea Distrigaz Sud este sa-si poata acoperi costurile de achizitie a gazului, care sa se reflecte in tarife. Este o pierdere ca preturile nu au crescut la 1 ianuarie, iar noi ne platim facturile, spre deosebire de alti clienti. Speram sa creasca in primul trimestru. Cu cat asteptam mai mult sa se faca cresterea, cu atat ea va fi mai mare", a declarat, pentru Mediafax, presedintele consiliului de Administratioe al Distrigaz Sud, Jean Francois Carierre.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO