ZF 24

Divizia de creditare agricolă a Agricover a luat 6,7 mil. euro de la o cooperativă de microfinanţări

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN

Autor: Gabriel Razi, Ioana David

06.06.2014, 00:00 431

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului de agrobusiness Agricover condusă de olandezul Robert Rekkers, a luat un credit de 6,7 mil. euro (30 mil. lei) de la cooperativa de microfinanţări Oiko Credit.

Agricover urmează să folosească fondurile pentru afacerea sa cu creditări agricole. „Acordul de astăzi (ieri – n. red.) îi va permite Agricover Credit să menţină ritmul rapid în dezvoltarea de noi produse şi servicii financiare“, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Creditul anunţat de Agricover Credit IFN este cel mai mic din ultimii doi ani şi patru luni şi vine după ce compania a contractat finanţări de la International Finance Corporation, Eximbank sau Black Sea Trade and Development Bank.

În acest interval compania a făcut publică contractarea unor credite cumulate de 58 mil. euro, iar finanţarea anunţată acum majorează cu 11% stocul de credite obţinute din piaţă. Divizia de creditare a Agricover a ajuns la sfârşitul anului trecut la un portofoliu de credite acordate fermierilor de 144 mil. euro, în creştere cu 55% faţă de 2012.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO