ZF 24

Dolarul se depreciaza, dupa ce Fed semnaleaza posibila reducere a dobanzilor in SUA

11.01.2008, 11:53 17

Dolarul s-a mentinut vineri aproape de cel mai scazut nivel fata de euro din ultimele cinci saptamani, dupa ce a scazut puternic in sedinta de tranzactionare precedenta, cand presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, a semnalat o posibila reducere a ratei dobanzii cu inca 0,5% luna aceasta, informeaza Mediafax.

Astfel, Bernanke a aratat ca Fed este pregatita sa ia masuri suplimentare consistente pentru stimularea cresterii economice, desi banca centrala americana nu prognozeaza intrarea economiei in recesiune.

Comentariile acestuia, care confirma problemele economiei americane, contrasteaza cu cele ale presedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, care a adoptat o pozitie de combatere a inflatiei.

Implementarea masurii semnalate de Bernanke ar cobori rata dobanzii de politica monetara pe piata Statelor Unite la 3,75%, fata de tinta BCE de 4%, erodand astfel atractivitatea activelor americane pentru unii investitori.

Sean McGoldrick, seful diviziei de tranzactii valutare la subsidiara Morgan Stanley din Tokyo, a afirmat ca, in urma comentariilor Bernanke, fondurile de hedging si alti investitori vor reveni pe piata la inceputul anului prin tranzactii de vanzare de dolari.

Traderii apreciaza ca valutele si pietele de capital care asigura randamente mai ridicate ar putea beneficia in urma perspectivelor de relaxare a politicii monetare in Statele Unite.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO